Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten
Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten

Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten

met bulgur en oregano-yoghurtsaus

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Allergens:
Crustaceans
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 sprig

Fresh rosemary

¼ piece

Eggplant

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Dried oregano

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

65 g

Red cherry tomatoes

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

2 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

2.5 tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Black pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3158 kJ
Calories755 kcal
Fat42.3 g
Saturated Fat10.1 g
Carbohydrate61.6 g
Sugar8.9 g
Dietary Fiber18.3 g
Protein23.7 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Snijden en marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Meng in een kom de knoflook en garnalen met per persoon: 1 tl oregano en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en laat afgedekt staan.

Voorbereiden
2

Meng in een andere kom 1 1/2 olijfolie per persoon, de helft van het zwarte balsamicoazijn en 1/3 van de rozemarijn. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3/4 van de rozemarijnolie. Verdeel de puntpaprika en de ui over een andere bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige rozemarijnolie.

Groenten roosteren
3

Rooster de aubergine 18 - 20 minuten in de oven. Keer de aubergine na 12 minuten om en zet dan ook de bakplaat met de puntpaprika en ui in de oven.

Koken en mengen
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de overige rozemarijn toe en bak 1 minuut. Voeg daarna de bulgur toe en roer goed, zodat alle bulgur bedekt is met boter. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een kleine kom de yoghurt met de extra vierge olijfolie en de overige oregano.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de cherrytomaten en de overige rozemarijn 3 - 4 minuten. Haal de garnalen uit de pan. Blus de cherrytomaten af met de overige zwarte balsamicoazijn en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg de tomaten toe aan de bulgur en roer door.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en serveer de geroosterde groenten erbij. Leg de garnalen op de borden en garneer met het yoghurtsausje.