Garnalenspiezen met Mediterrane bulgursalade
Garnalenspiezen met Mediterrane bulgursalade

Garnalenspiezen met Mediterrane bulgursalade

met rozemarijnolie en yoghurt

Schijnt de zon? Spies de garnalen op de rozemarijntakjes en leg ze op de barbecue in plaats van in een pan. De groenten kun je ook eenvoudig grillen, alleen om de bulgur te bereiden moet je even de keuken in. De garnalen marineer je eenvoudig zelf met knoflook, oregano en olijfolie – een gouden combinatie wat ons betreft!

Allergens:
Crustaceans
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Verse rozemarijn

¼ unit

Aubergine

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Paprika

1.5 teaspoon

Gedroogde oregano

90 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

85 g

Volkoren bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

60 g

Rode cherrytomaten

25 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

2.75 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3609 kJ
Calories863 kcal
Fat47 g
Saturated Fat11.1 g
Carbohydrate76 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein29 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet
Parchment Paper
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden en marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Ris de onderste blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn – laat een paar blaadjes aan de takjes en houd apart. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Meng in een kom per persoon 1 tl oregano en 1/2 el olijfolie met de knoflook en garnalen. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, staan.

Rozemarijnolie maken
2

Meng in een andere kom per persoon 13/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn met de helft van de gesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel de aubergineplakken over een baklaat met bakpapier en besprenkel met 3/4 van de rozemarijnolie. Verdeel de puntparika en de rode ui over een andere bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige rozemarijnolie.

Groenten roosteren
3

Bak de aubergineplakken 18 – 20 minuten in de oven. Keer de plakken na 12 minuten om en zet dan ook de bakplaat met de puntparika en ui in de oven.

Koken en mengen
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de rest van de rozemarijn toe en bak 1 minuut. Voeg daarna de bulgur toe en roer goed, zodat alle bulgur bedekt is met boter. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een kleine kom de yoghurt met per persoon 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl oregano, peper en zout.

Garnalenpies maken
5

Spies de garnalen op het takje rozemarijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenspiezen en de cherrytomaten samen 3 – 4 minuten. Haal de garnalenspiezen uit de pan. Blus de cherrytomaten af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en bak nog 2 – 3 minuten. Voeg de tomaten toe aan de bulgur en roer door.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en serveer de geroosterde groenten erbij. Leg de garnaalspiezen op de borden en garneer met het yoghurtsausje.