Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Tomato
½ piece
Beef tomato
50 g
Mini Roma tomatoes
¼ piece
Green bell pepper
1 piece
Garlic
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Romano pepper
3.2 piece
Scallions
1 piece
Malted grain bread roll
(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye, Spelt May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)
0.17 sachet(s)
Ground cumin
50 g
Feta
(Contains Milk)
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Red wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Snijd de pruimtomaat, vleestomaat, mini-romatomaten, groene paprika, knoflookteen en de helft van de komkommer en de helft van de rode puntpaprika grof. Snijd de gewone tomaat en de andere helft van de puntpaprika en komkommer in zeer fijne blokjes (deze gebruik je als topping).
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd 1 plak van 2 cm per persoon van het bierbostelbroodje en verkruimel deze plak. Snijd het overige bierbostelbroodje in blokjes van ongeveer 1 cm (hier maak je later croutons van).
Doe de grofgesneden groente (niet de fijngesneden tomaat, komkommer en puntpaprika), de knoflook, het verkruimelde brood, het witte gedeelte van de bosui, peper en zout in een hoge kom of een blender. Voeg per persoon toe: 150 ml water, 1/2 tl komijn, 1 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Mix alles in de blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Tip: (Tip bij volgende stap gezet ivm lengte tekst)
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes in ongeveer 6 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Hoe kouder de soep, hoe lekkerder. Heb je tijd over laat de soep dan goed afkoelen in de koelkast, of serveer met een ijsblokje erin. Als je de soep lang weg zet, dan wordt de knoflook intenser.
Meng het groene deel van de bosui, de fijngesneden tomaat, komkommer en puntpaprika in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Verbrokkel de feta.
Serveer de gazpacho in soepkommen. Garneer met de broodcroutons, de fijngesneden groenten en de feta. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.