Dit simpele dessert is perfect voor een koude winteravond. Je bakt de appel en rozijnen met de kaneel in boter tot een smeuïg geheel, dat een beetje lijkt op de vulling van een appeltaart. Een flinke schep zure room voor de nodige frisse smaak en genieten maar!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
4 unit
Appel
80 g
Rozijnen
(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
1 tablespoon
Gemalen kaneel
20 g
Amandelschaafsel
(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
100 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
2 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Suiker
Schil de appel (elstar), verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de appel met de rozijnen, de kaneel en de suiker 6 – 8 minuten.
Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verdeel de gebakken appel met rozijnen over de borden en serveer met een lepel zure room. Garneer de appel met de geschaafde amandelen.