Gebakken appel met rozijnen
Gebakken appel met rozijnen

Gebakken appel met rozijnen

Met kaneel, amandelen en zure room

Dit simpele dessert is perfect voor een koude winteravond. Je bakt de appel en rozijnen met de kaneel in boter tot een smeuïg geheel, dat een beetje lijkt op de vulling van een appeltaart. Een flinke schep zure room voor de nodige frisse smaak en genieten maar!

Allergens:
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

4 unit

Appel

80 g

Rozijnen

(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

1 tablespoon

Gemalen kaneel

20 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

100 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Suiker

Nutrition Values

Energy (kJ)2017 kJ
Calories482 kcal
Fat18 g
Saturated Fat8.5 g
Carbohydrate69 g
Sugar58.9 g
Dietary Fiber8 g
Protein6 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bakken
1

Schil de appel (elstar), verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de appel met de rozijnen, de kaneel en de suiker 6 – 8 minuten.

Amandelschaafsel roosteren
2

Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
3

Verdeel de gebakken appel met rozijnen over de borden en serveer met een lepel zure room. Garneer de appel met de geschaafde amandelen.