Gebakken bami met ham en ei
Gebakken bami met ham en ei

Gebakken bami met ham en ei

met gemengde Oosterse groenten

Deze zelfgemaakte bami geef je een knapperige twist met de kroepoek. Wist je dat deze soms met linguine in plaats van mie gemaakt wordt?

Allergens:
Fish
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

60 g

Linguine

1 piece

Garlic

4 slice

Ham

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

200 g

Vegetable mix

g

Vegetable mix with cabbage

1 piece

Egg

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

25 g

Vegetarian krupuk

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

0.13 piece

Low sodium chicken stock cube

Nutrition Values

Calories698 kcal
Energy (kJ)2919 kJ
Fat32 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate70 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein29 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Large wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Weeg de linguine af en kook 12 - 14 minuten in de pan met kokend water. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd 3 plakken ham per persoon in kleine stukjes en laat 1 plak ham per persoon heel.

Tip: Extra snel? Kook het water dan eerst in een waterkoker.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Fruit 1 minuut. Voeg de stukjes ham en de Oosterse groentemix toe en roerbak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng goed op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 hele plak ham per persoon 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde koekenpan.

Bami bakken
3

Voeg de linguine toe aan de pan met ham en groenten. Voeg de vissaus toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Voeg als laatste de sesamolie toe aan de bami en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus en laat eventueel ook de plak ham achterwege. Deze overige ham is de volgende dag ook lekker op een broodje of in een omelet.

Serveren
4

Verdeel de bami over de borden. Voeg aan elk bord bami 1 plak ham en 1 gebakken ei toe. Serveer met de vegetarische kroepoek.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.