Gebakken gnocchi met groene pesto
Gebakken gnocchi met groene pesto

Gebakken gnocchi met groene pesto

Met courgettelinten, rucola en cherrytomaten

Over de uitspraak van deze deegkussentjes kun je struikelen – je spreekt het uit als 'njokkie' – maar de bereiding is gelukkig heel makkelijk. Gnocchi worden meestal gekookt, maar in dit recept bak je ze waardoor ze een krokant korstje krijgt en vanbinnen zacht en luchtig blijven. De courgette snijd je in linten voor een andere textuur

Allergens:
Gluten
Egg
Sulphites
Wheat
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

60 g

Rode cherrytomaten

250 g

Gnocchi

(Contains Gluten, Egg, Sulphites, Wheat)

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

15 g

Provolonevlokken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3494 kJ
Calories835 kcal
Fat34 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate109 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein22 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne linten. • Halveer de rode cherrytomaten.

Gnocchi bakken
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de gnocchi in 6 – 8 minuten goudbruin. Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren

Mengen
3

• Meng de groene pesto door de gnocchi en schep goed om. • Voeg de cherrytomaten en de courgettelinten ook toe aan de gnocchi. Roer voorzichtig door elkaar en bak nog 4 – 5 minuten.

Serveren
4

• Zet het vuur uit en meng de rucola door de gnocchi. • Garneer met de provolone mini-flakes en serveer.