Gebakken groente met victoriabaarsfilet en zilvervliesrijst
Gebakken groente met victoriabaarsfilet en zilvervliesrijst

Gebakken groente met victoriabaarsfilet en zilvervliesrijst

In dit recept geef je de victoriabaars extra smaak door in de laat-ste minuut een beetje sojasaus en kokosmelk toe te voegen aan de pan. Kokosmelk wordt gemaakt door het witte vruchtvlees van de kokosnoot met water te mengen en vervolgens uit te knijpen.

Allergens:
Celery
Mustard
Gluten
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Bloemkool

⅓ unit

Prei

85 g

Zilvervliesrijst

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ teaspoon

Gemalen citroengras

50 milliliters

Kokosmelk

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Victoriabaarsfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Bruine suiker

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories663 kcal
Energy (kJ)2774 kJ
Fat22 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate79 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Wok
Casserole

Cooking Steps

Snijd de bloemkool
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in fijne ringen.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de prei toe
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en sereh toe en roerbak 30 seconden. Voeg het grootste deel van de kokosmelk, de bruine suiker, witte wijnazijn en het grootste deel van de sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe.

Bak de victoriabaarsfilet
4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de victoriabaarsfilet 2 - 3 minuten per kant. Besprenkel in de laatste minuut met de overige sojasaus en kokosmelk en breng verder op smaak met peper.

5

Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveer met de victoriabaarsfilet
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de victoriabaarsfilet.