In dit recept geef je de victoriabaars extra smaak door in de laat-ste minuut een beetje sojasaus en kokosmelk toe te voegen aan de pan. Kokosmelk wordt gemaakt door het witte vruchtvlees van de kokosnoot met water te mengen en vervolgens uit te knijpen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Bloemkool
⅓ unit
Prei
85 g
Zilvervliesrijst
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
½ teaspoon
Gemalen citroengras
50 milliliters
Kokosmelk
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 unit
Victoriabaarsfilet zonder huid
(Contains Fish)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Bruine suiker
½ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in fijne ringen.
Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en sereh toe en roerbak 30 seconden. Voeg het grootste deel van de kokosmelk, de bruine suiker, witte wijnazijn en het grootste deel van de sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de victoriabaarsfilet 2 - 3 minuten per kant. Besprenkel in de laatste minuut met de overige sojasaus en kokosmelk en breng verder op smaak met peper.
Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de victoriabaarsfilet.