Halloumi is een stevige kaassoort uit Cyprus en zit boordevol eiwitten. Anders dan veel andere kazen kun je deze kaas grillen of bakken zonder dat hij smelt – de kaas wordt hierdoor juist lekker krokant. Halloumi is een vrij zoute kaas, daarom combineer je hem met een lekker zoete marinade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
85 g
Basmatirijst
200 g
Broccoli
10 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
¼ unit
Rode peper
100 g
Halloumi
(Contains Milk)
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Honing
1 tablespoon
Zonnebloemolie
¼ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de broccoli en de rijst. Verkruimel boven beide pannen de helft van het bouillonblokje. Snijd de gember in plakjes. • Kook de rijst samen met de gemberplakjes, afgedekt, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet af, laat zonder deksel uitstomen en haal de gember eruit. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten. Giet daarna af.
• Hak ondertussen de walnoten en de bladpeterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. • Meng in een kleine kom de honing met de helft van de zonnebloemolie, de walnoten, de helft van de bladpeterselie en de rode peper. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de halloumi in de lengte in 2 plakken per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.
• Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog en bak de halloumi in 4 – 5 minuten goudbruin. • Voeg daarna het honing-walnotenmengsel toe aan de pan. • Bak nog 1 – 2 minuten, en zorg dat de halloumi goed bedekt is met het honing-walnotenmengsel.
• Roer de overige bladpeterselie door de rijst. Roer de roomboter en de knoflook door de broccoli. • Verdeel de rijst en de broccoli over de borden. Leg de halloumi erbij en schep het honing-walnotenmengsel uit de pan erover.