Gebakken halloumi met walnoot en honing
Gebakken halloumi met walnoot en honing

Gebakken halloumi met walnoot en honing

Geserveerd met broccoli en gember-basmatirijst

Halloumi is een stevige kaassoort uit Cyprus en zit boordevol eiwitten. Anders dan veel andere kazen kun je deze kaas grillen of bakken zonder dat hij smelt – de kaas wordt hierdoor juist lekker krokant. Halloumi is een vrij zoute kaas, daarom combineer je hem met een lekker zoete marinade.

Allergens:
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

85 g

Basmatirijst

200 g

Broccoli

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

¼ unit

Rode peper

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

½ unit

Knoflookteen

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Honing

1 tablespoon

Zonnebloemolie

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3979 kJ
Calories951 kcal
Fat50 g
Saturated Fat18.5 g
Carbohydrate84 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein39 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paring Knife
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

• Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de broccoli en de rijst. Verkruimel boven beide pannen de helft van het bouillonblokje. Snijd de gember in plakjes. • Kook de rijst samen met de gemberplakjes, afgedekt, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet af, laat zonder deksel uitstomen en haal de gember eruit. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten. Giet daarna af.

Snijden en mengen
2

• Hak ondertussen de walnoten en de bladpeterselie fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. • Meng in een kleine kom de honing met de helft van de zonnebloemolie, de walnoten, de helft van de bladpeterselie en de rode peper. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de halloumi in de lengte in 2 plakken per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
3

• Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog en bak de halloumi in 4 – 5 minuten goudbruin. • Voeg daarna het honing-walnotenmengsel toe aan de pan. • Bak nog 1 – 2 minuten, en zorg dat de halloumi goed bedekt is met het honing-walnotenmengsel.

Serveren
4

• Roer de overige bladpeterselie door de rijst. Roer de roomboter en de knoflook door de broccoli. • Verdeel de rijst en de broccoli over de borden. Leg de halloumi erbij en schep het honing-walnotenmengsel uit de pan erover.