Heekfilet is een smaakvolle vis die van nature weinig vet bevat. Dit maakt hem ontzettend geschikt voor deze gebalanceerde maaltijd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Skin-on hake fillet
(Contains Fish)
75 g
Bulgur
(Contains Wheat May be present Soy)
20 g
Roasted bell pepper sauce
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
½ piece
Tomato
65 g
Red cherry tomatoes
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
10 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
¾ tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
White wine vinegar
¼ teaspoon
Sambal
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een waterkoker voor de bulgur. Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de tomaat in blokjes.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Meng per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en de helft van de geroosterde-paprikasaus in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de tomaat en cherrytomaten toe aan de saladekom en meng goed.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en bak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg vervolgens het water en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de pan met deksel en zorg dat de bulgur goed onder water staat. Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paprika en de Midden-Oosterse kruiden toe aan de saladekom en meng goed.
Meng de sambal en honing in een kleine kom. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Verdeel vlak voor het omdraaien de sambal-honingsaus over de vis, draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
Meng de yoghurt met de overige geroosterde-paprikasaus, peper en zout. Meng de bulgur in de saladekom met het tomaten-paprikamengsel. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Verdeel de bulgur over de borden en leg de vis erbovenop. Garneer de vis met romige geroosterde-paprikasaus. Garneer met de walnoten.