Gebakken heekfilet met Mediterraans gekruide bulgur
Gebakken heekfilet met Mediterraans gekruide bulgur

Gebakken heekfilet met Mediterraans gekruide bulgur

met romige geroosterde-paprikasaus

Heekfilet is een smaakvolle vis die van nature weinig vet bevat. Dit maakt hem ontzettend geschikt voor deze gebalanceerde maaltijd.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Fish
Wheat
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

20 g

Roasted bell pepper sauce

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ piece

Tomato

65 g

Red cherry tomatoes

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

¼ teaspoon

Sambal

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2884 kJ
Calories689 kcal
Fat30.1 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate62.7 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber17.4 g
Protein33.5 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Kettle
Salad Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een waterkoker voor de bulgur. Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de tomaat in blokjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Salsa maken
2

Meng per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en de helft van de geroosterde-paprikasaus in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de tomaat en cherrytomaten toe aan de saladekom en meng goed. 

Bulgur bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en bak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg vervolgens het water en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de pan met deksel en zorg dat de bulgur goed onder water staat. Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Paprika bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paprika en de Midden-Oosterse kruiden toe aan de saladekom en meng goed.

Vis bakken
5

Meng de sambal en honing in een kleine kom. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Verdeel vlak voor het omdraaien de sambal-honingsaus over de vis, draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.

Serveren
6

Meng de yoghurt met de overige geroosterde-paprikasaus, peper en zout. Meng de bulgur in de saladekom met het tomaten-paprikamengsel. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Verdeel de bulgur over de borden en leg de vis erbovenop. Garneer de vis met romige geroosterde-paprikasaus. Garneer met de walnoten.