Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
¼ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
1 piece
Garlic
¼ sprig
Fresh rosemary
1 piece
Skin-on hake fillet
(Contains Fish)
½ bunch
Bunched carrots
2 tablespoon
Olive oil
¾ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast (zie Tip). Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl kerriepoeder, peper en zout. Voeg hier de aardappelparten aan toe, meng goed en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelparten 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.
Tip: Doe dit ruim van tevoren, zodat de roomboter op tijd zacht is voor het mengen met de rozemarijn.
Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd dikke bospenen in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de bospeen en de knoflook met per persoon: 1 el olijfolie, peper en zout.
Leg de bospeen op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven.
Meng ondertussen in een kleine kom de roomboter, de rozemarijn en de overige knoflook met een vork. Dep de heekfilet droog met keukenpapier.
Weetje: Wist je dat heekfilet veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.
Verhit 1/2 el van de rozemarijnboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 – 3 minuten op de huid (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige rozemarijnboter en 1 el water per persoon toe en bak nog 1 minuut.
Tip: Beweeg de vis niet teveel bij het bakken op de kant van de huid, maar druk voorzichtig aan met een spatel – zo wordt de huid lekker krokant.
Serveer de heekfilet met de aardappelen en de geroosterde bospeen. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.