Hake with Homemade Rosemary Butter
Hake with Homemade Rosemary Butter

Hake with Homemade Rosemary Butter

with leek, mushrooms & curried potatoes

Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Celery
Mustard
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

¼ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

1 piece

Garlic

¼ sprig

Fresh rosemary

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

½ bunch

Bunched carrots

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2712 kJ
Calories648 kcal
Fat37.2 g
Saturated Fat10.7 g
Carbohydrate49.2 g
Sugar10.5 g
Dietary Fiber13.3 g
Protein25.9 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Small Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast (zie Tip). Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl kerriepoeder, peper en zout. Voeg hier de aardappelparten aan toe, meng goed en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelparten 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

Tip: Doe dit ruim van tevoren, zodat de roomboter op tijd zacht is voor het mengen met de rozemarijn.

Bospeen bereiden
2

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd dikke bospenen in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de bospeen en de knoflook met per persoon: 1 el olijfolie, peper en zout.

Bospeen roosteren
3

Leg de bospeen op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven.

Rozemarijnboter maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de roomboter, de rozemarijn en de overige knoflook met een vork. Dep de heekfilet droog met keukenpapier.

Weetje: Wist je dat heekfilet veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.

Heekfilet bakken
5

Verhit 1/2 el van de rozemarijnboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 – 3 minuten op de huid (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige rozemarijnboter en 1 el water per persoon toe en bak nog 1 minuut.

Tip: Beweeg de vis niet teveel bij het bakken op de kant van de huid, maar druk voorzichtig aan met een spatel – zo wordt de huid lekker krokant.

Serveren
6

Serveer de heekfilet met de aardappelen en de geroosterde bospeen. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.