Gebakken heekfilet met zelfgemaakte salieboter
Gebakken heekfilet met zelfgemaakte salieboter

Gebakken heekfilet met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen

Kruidenboter is verrassend makkelijk zelf te maken. In dit gerecht brengen we de boter op smaak met salie, een kruid dat uitstekend bij de heekfilet past. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Family
Extra Veggies
Allergens:
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

½ piece

Leek

125 g

Mushrooms

5 g

Fresh sage

1 piece

Skin-on hake fillet

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories597 kcal
Energy (kJ)2499 kJ
Fat26 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate52 g
Sugar9 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein35 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole
Small Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl kerriepoeder, peper en zout. Voeg hier de aardappelpartjes aan toe, meng goed en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

Tip: Doe dit ruim van tevoren, zodat de roomboter op tijd zacht is voor het mengen met de salie.

Groenten snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snijd de salie fijn.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en de helft van de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de prei, champignons en witte balsamicoazijn toe en bak de groenten in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout.

Salieboter maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de roomboter, de salie en de overige knoflook met een vork. Dep de heekfilet droog met keukenpapier.

Tip: Wist je dat heekfilet veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.

Heekfilet bakken
5

Verhit 1/2 el van de salieboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 – 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige salieboter en 1 el water per persoon toe en bak nog 1 minuut.

Tip: Beweeg de vis niet teveel bij het bakken op de kant van de huid, maar druk voorzichtig aan met een spatel – zo wordt de huid lekker krokant.

Serveren
6

Serveer de heekfilet met de aardappelen en de gebakken groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout? En door de 250 gram aardappelen krijg je veel belangrijke voedingsstoffen binnen zoals vitamine B6, kalium, vitamine C en vezels.