Gebakken kabeljauw met kokoscrumble
Gebakken kabeljauw met kokoscrumble

Gebakken kabeljauw met kokoscrumble

Met geroosterde broccoli en limoenmayonaise

Kabeljauw heeft een milde, zachte smaak. Probeer de vis tijdens het bakken niet te veel heen en weer te bewegen in de pan, hierdoor kan hij uit elkaar vallen. Door limoen toe te voegen aan de mayonaise wordt hij lekker fris, wat goed past bij de zoete kokoscrumble.

Allergens:
Egg
Mustard
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

200 unit

Broccoli

½ unit

Limoen

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

10 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3330 kJ
Calories796 kcal
Fat47 g
Saturated Fat12.7 g
Carbohydrate51 g
Sugar4.5 g
Dietary Fiber12 g
Protein34 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

broccoli
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Voeg de broccoli toe aan de pan, kook 3 – 5 minuten en giet af. Meng de broccoli op een bakplaat met bakpapier met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de broccoli 16 – 20 minuten in de oven, of tot hij gaar en knapperig is.

mayo
3

Pers ondertussen de limoen uit. Meng in een kleine kom 1 tl limoensap per persoon met de mayonaise.

kokos
4

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kokosrasp en wat zout toe en bak in 1 – 2 minuten goudbruin. Pas op dat de kokos niet verbrandt. Haal uit de pan en bewaar apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

kabeljauw
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 2 – 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is.

serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden. Leg de kabeljauw en de geroosterde broccoli erbij. Bestrooi met de kokosrasp en serveer met de limoenmayonaise.