Gebakken kabeljauwfilet met botersaus
Gebakken kabeljauwfilet met botersaus

Gebakken kabeljauwfilet met botersaus

Met zoete parelcouscous, peen en tomaat

Parelcouscous komt uit Noord-Afrika en wordt ook wel 'moghrabieh' genoemd. Dit betekent gerecht uit de Maghreb. De smaak ligt tussen couscous en pasta in, het is wat voller en romiger dan de traditionele variant. Het gerecht blijft fris door de bladpeterselie en de tuinkers zorgt voor een beetje pit.

Allergens:
Gluten
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Peen

125 g

Rode cherrytomaten

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

2 tablespoon

Tuinkers

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

15 g

Rozijnen

(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

1 g

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2853 kJ
Calories682 kcal
Fat22 g
Saturated Fat9.8 g
Carbohydrate84 g
Sugar22.9 g
Dietary Fiber11 g
Protein31 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in zeer dunne halve plakken.

Groenten in de oven
2

Leg de peen in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Meng goed zodat alle peen bedekt is met een laagje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven. Voeg hierna de rode cherrytomaten toe aan de peen in de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn en knip de tuinkers los.

Parelcouscous koken
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Meng er vervolgens ⅓ van de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw bakken
4

Smelt ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauw uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakresten.

Botersaus maken
5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan met bakresten en voeg 1/3 van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Meng de cherrytomaten en peen door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de tuinkers en de overige peterselie. Serveer met de kabeljauw en de botersaus.