Gebakken kabeljauwfilet met Mediterraanse bulgur
Gebakken kabeljauwfilet met Mediterraanse bulgur

Gebakken kabeljauwfilet met Mediterraanse bulgur

met romige geroosterde-paprikadressing

De kabeljauw is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst, vandaar het duurzame MSC-keurmerk.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Fish
Egg
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

40 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

20 g

Roasted bell pepper sauce

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

1.5 piece

Tomato

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sambal

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2798 kJ
Calories669 kcal
Fat27.8 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate63.2 g
Sugar11 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein32.3 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Kettle
Salad Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een waterkoker voor de bulgur. Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Salsa maken
2

Meng per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en de helft van de geroosterde-paprikasaus in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de tomaat toe aan de saladekom en meng goed. 

Bulgur bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op laag vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bulgur toe en bak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg vervolgens het water en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de pan met deksel en zorg dat de bulgur goed onder water staat. Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Paprika bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paprika toe aan de saladekom en meng goed.

Vis bakken
5

Meng de sambal en honing in een kleine kom. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Verdeel vlak voor het omdraaien de sambal-honingsaus over de vis, draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.

Serveren
6

Meng de labne met de overige geroosterde-paprikasaus, peper en zout. Meng de bulgur in de saladekom met de salsa. Verdeel de bulgur over de borden en leg hierop de vis. Garneer de vis met labne-paprikasaus en serveer de overige saus ernaast.