Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oosterse kruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
7.5 g
Garlic paste
100 g
Chicken thigh strips
200 g
Vegetable mix with cabbage
100 g
Rice noodles
20 g
Ginger stir-fry sauce
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
25 g
Vegetarian krupuk
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Voeg de kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bak in de laatste minuut de knoflookpuree mee. Voeg de Oosterse groentemix toe aan de pan en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur.
Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik een waterkoker.
Leg ondertussen de mihoen in een grote kom en giet het gekookte water erop tot de mihoen ruim onder water staat. Laat de mihoen 4 - 6 minuten wellen. Spoel vervolgens af met koud water in een vergiet. Roer goed door en laat de mihoen minimaal 5 minuten uitstomen.
Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan met groenten. Voeg de sojasaus en woksaus met gember toe en roer goed door. Voeg de mihoen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Tip: 1. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Verdeel de gebakken mihoen over de borden. Serveer met de kroepoek.
Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat 200 gram groente per portie!