Gebakken rijst met roerei en paksoi
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's

Tip voor lekkere krokante gebakken rijst: laat de rijst goed droogstomen en afkoelen door hem na het koken over een bord of snijplank uit te spreiden.

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

¼ piece

Pak choi

0.64 piece

Scallions

¼ piece

Lime

1 piece

Egg

25 g

Fresh peas

5 g

Hot honey peanuts

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories556 kcal
Energy (kJ)2327 kJ
Fat16 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate81 g
Sugar11 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein19 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet indien nodig af en spreid uit over een bord of snijplank. Laat droogstomen en afkoelen.

Groenten snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes van 1/2 cm. Snijd de paksoi in reepjes. Snijd de bosui in ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte van de bosui apart. Snijd de limoen in partjes.

Roerei maken
3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een grote wok of hapjespan. Breek de eieren in de pan en roer het ei los wanneer het begint te stollen. Voeg, zodra het ei bijna helemaal gaar is, de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe. Bak 1 minuut mee met het roerei.

Groenten bakken
4

Voeg de wortel en de doperwten toe aan de hapjespan met roerei en bak 5 minuten verder. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de paksoi toe. Roerbak nog 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof.

Mengen
5

Voeg de ketjap en sojasaus toe aan de groenten. Voeg ook de afgekoelde rijst toe en roer voorzichtig door de groenten. Roerbak het geheel nog 2 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst met groenten over diepe borden. Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de pinda's en limoenpartjes.