Tip voor lekkere krokante gebakken rijst: laat de rijst goed droogstomen en afkoelen door hem na het koken over een bord of snijplank uit te spreiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmati rice
1 piece
Garlic
½ piece
Carrot
¼ piece
Pak choi
0.64 piece
Scallions
¼ piece
Lime
1 piece
Egg
25 g
Fresh peas
5 g
Hot honey peanuts
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet indien nodig af en spreid uit over een bord of snijplank. Laat droogstomen en afkoelen.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes van 1/2 cm. Snijd de paksoi in reepjes. Snijd de bosui in ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte van de bosui apart. Snijd de limoen in partjes.
Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een grote wok of hapjespan. Breek de eieren in de pan en roer het ei los wanneer het begint te stollen. Voeg, zodra het ei bijna helemaal gaar is, de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe. Bak 1 minuut mee met het roerei.
Voeg de wortel en de doperwten toe aan de hapjespan met roerei en bak 5 minuten verder. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de paksoi toe. Roerbak nog 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof.
Voeg de ketjap en sojasaus toe aan de groenten. Voeg ook de afgekoelde rijst toe en roer voorzichtig door de groenten. Roerbak het geheel nog 2 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken rijst met groenten over diepe borden. Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de pinda's en limoenpartjes.