Gebakken rijst met spiegelei
Gebakken rijst met spiegelei

Gebakken rijst met spiegelei

Met roerbakgroenten en cashewnoten

Echte Aziatische smaakmakers als sojasaus, gember en sesamzaad maken van deze gebakken rijst een oosterse smaakexplosie. Je bestrooit het gerecht royaal met cashewnoten; deze zorgen niet alleen voor de knapperigheid, maar bevatten ook veel eiwitten en gezonde vetten.

Allergens:
Sesame
Peanuts
Tree nuts
Egg
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

5 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

½ unit

Peen

100 g

Sperziebonen

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

2 unit

Bosui

½ unit

Limoen

1 unit

Ei

(Contains Egg)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3665 kJ
Calories876 kcal
Fat47 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate83 g
Sugar6.7 g
Dietary Fiber13 g
Protein24 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

rijst
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna als het nodig is af en laat volgens de tip afkoelen.

sesam
2

Verhit ondertussen een hapjespan met op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Hak ondertussen de cashewnoten grof.

groenten
3

Snijd de peen in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de peen en sperziebonen al roerend 15 minuten, of tot de boontjes beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Het is niet erg als de groenten afkoelen.

ei
4

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de verse gember en snijd of rasp fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de limoen in parten en bewaar apart. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

bakken
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 minuut. Schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de gebakken groenten, de helft van de sojasaus en het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 1 minuut. Proef en voeg eventueel meer sojasaus naar smaak toe.

serveren
6

Verdeel de rijst over de kommen. Serveer met het spiegelei en garneer met de cashewnoten, de sesamzaadjes en het groene gedeelte van de bosui. Besprenkel met limoensap naar smaak.