Vandaag bereid je een lekkere vegetarische maaltijd. Door de omelet hoef je je geen zorgen te maken om de hoeveelheid eiwitten die je binnenkrijgt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Egg
75 g
Jasmine rice
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
⅓ piece
[Persian] cucumber
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
100 g
Chopped sweetheart cabbage
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
5 g
Sesame seeds
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
25 g
Beansprouts
½ piece
Garlic
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Sunflower oil
Pers de knoflook of snijd fijn. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af indien nodig. Spreid uit over een bord of snijplank en laat afkoelen.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de zoet-pittige chilisaus.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan en bak de spitskool 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Klop ondertussen de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van de eieren. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes.
Schep de rijst bij de spitskool in de pan. Voeg de knoflook toe. Bak de rijst 2 – 3 minuten. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de mayonaise, het sesamzaad en de sojasaus.
Verdeel de gebakken rijst over kommen of diepe borden. Verdeel de omeletreepjes, gefrituurde uitjes, komkommer en taugé over de kommen. Besprenkel met de soja-sesamdressing, of serveer de dressing ernaast.
Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.