Gebakken rijst met omelet en soja-sesamdressing
Gebakken rijst met omelet en soja-sesamdressing

Gebakken rijst met omelet en soja-sesamdressing

met spitskool, zoete-chilikomkommer en taugé

Vandaag bereid je een lekkere vegetarische maaltijd. Door de omelet hoef je je geen zorgen te maken om de hoeveelheid eiwitten die je binnenkrijgt!

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Egg
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Egg

(Contains Egg)

75 g

Jasmine rice

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

100 g

Chopped sweetheart cabbage

½ sachet(s)

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Beansprouts

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

250 milliliters

Boiled water

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3705 kJ
Calories885 kcal
Fat49.9 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate77.9 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6 g
Protein27.7 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af indien nodig. Spreid de rijst uit over een bord of snijplank en laat afkoelen.

Komkommer bereiden
2

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een kom de komkommer met de zoet-pittige chilisaus.

Spitskool bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spitskool 6 - 8 minuten. Klop ondertussen de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van de eieren. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes.

Rijst bakken
4

Voeg de knoflook, Koreaanse kruiden en rijst toe aan de pan met spitskool en meng goed. Bak de rijst 2 - 3 minuten mee. Schep niet te vaak om, zodat de rijst goed kan aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng in een kom de mayonaise met de sojasaus en het sesamzaad.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over kommen of diepe borden. Verdeel de omeletreepjes, gefrituurde uitjes, komkommer en taugé over de kommen. Besprenkel met de soja-sesamdressing, of serveer de dressing ernaast.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.