Vandaag bereid je een lekkere vegetarische maaltijd. Door de omelet hoef je je geen zorgen te maken om de hoeveelheid eiwitten die je binnenkrijgt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Egg
(Contains Egg)
75 g
Jasmine rice
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
⅓ piece
[Persian] cucumber
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
100 g
Chopped sweetheart cabbage
½ sachet(s)
Sesame seeds
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
25 g
Beansprouts
½ piece
Garlic
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Sunflower oil
250 milliliters
Boiled water
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Pers de knoflook of snijd fijn. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af indien nodig. Spreid de rijst uit over een bord of snijplank en laat afkoelen.
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een kom de komkommer met de zoet-pittige chilisaus.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spitskool 6 - 8 minuten. Klop ondertussen de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van de eieren. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes.
Voeg de knoflook, Koreaanse kruiden en rijst toe aan de pan met spitskool en meng goed. Bak de rijst 2 - 3 minuten mee. Schep niet te vaak om, zodat de rijst goed kan aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de mayonaise met de sojasaus en het sesamzaad.
Verdeel de gebakken rijst over kommen of diepe borden. Verdeel de omeletreepjes, gefrituurde uitjes, komkommer en taugé over de kommen. Besprenkel met de soja-sesamdressing, of serveer de dressing ernaast.
Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.