Nasi is van oorsprong een Indonesisch gerecht. De ingrediënten die je in dit gerecht gebruikt worden in de Aziatische keuken veel gebruikt: gember, rode peper en paksoi. Het amandelschaafsel geeft dit gerecht een eigentijdse draai. Gezond: amandelen bevatten veel vitamine E!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Pandanrijst
½ unit
Sjalot
¼ cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
½ unit
Paksoi
1 unit
Tomaat
1.5 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
10 g
Amandelschaafsel
(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
300 milliliters
Groentebouillon
1.5 tablespoon
Zonnebloemolie
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer af en toe door. Giet af en laat zonder deksel op de pan uitstomen.
Snipper ondertussen de sjalot. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd het witte en het groene deel van de paksoi klein en bewaar apart. Snijd de tomaat klein.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg het witte deel van de paksoi toe, bestrooi met peper en zout naar smaak en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de tomaat en currykruiden toe en roerbak nog 1 minuut.
Rooster ondertussen op hoog vuur in een koekenpan het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg na 3 minuten het groene deel van de paksoi toe.
Kluts de eieren in een kom met een scheutje melk. Verhit de overige zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur en maak een roerei. Bestrooi naar smaak met peper en zout. Voeg de helft van het roerei toe aan de wok of hapjespan met rijst.
Verdeel de rijst met groenten over de borden, verdeel het overige roerei over de borden en garneer het gerecht met het amandelschaafsel.