Spitskool, een voedzame koolsoort, is rijk aan vitamine C, K en vezels. Met zijn milde smaak is spitskool veelzijdig in de keuken en ideaal voor een gebalanceerd dieet!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
2 piece
Pork belly
50 g
Spinach
½ piece
Sweetheart cabbage
½ piece
Onion
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
5 g
Salted peanuts
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
[Reduced salt] soy sauce
½ tablespoon
Sunflower oil
25 milliliters
Water
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
Mustard
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar. Kook in de laatste minuut de spinazie mee. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houdt afgedekt warm.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Snijd de spitskool in de lengte kwarten. Halveer de ui en snijd in dunne ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en voeg de ui en spitskool toe. Bak de spitskool 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, voeg 25 ml water per persoon toe aan de pan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten stomen.
Strooi de Koreaanse kruiden op een bord en leg de speklappen op de kruiden. Druk aan zodat de speklappen een laagje kruiden krijgen. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de speklappen in 2 - 3 minuten per kant knapperig.
Voeg de zoete Aziatische saus en 1 el sojasaus per persoon toe aan de ui en spitskool en laat 1 - 2 minuten zonder deksel inkoken op middelhoog vuur (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan de sojasaus achterwege. Wie wil kan na het serveren naar smaak toevoegen.
Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden. Leg de ui en spitskool erop en besprenkel met de achtergebleven saus uit de pan. Leg de speklappen ernaast en garneer met de pinda's.