Udonnoedels met ham en ei
Udonnoedels met ham en ei

Udonnoedels met ham en ei

met sesamolie, wortel en paprika

De ambachtelijke achterham in dit recept draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor lokaal, verantwoord en vooral smaakvol varkensvlees.

Tags:
Family
Calorie Smart
Allergens:
Gluten
Wheat
Egg
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

1 piece

Garlic

4 slice

Ham

1 piece

Egg

(Contains Egg)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

½ piece

Carrot

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Bell pepper

⅓ piece

Sweetheart cabbage

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2887 kJ
Calories690 kcal
Fat23.7 g
Saturated Fat4.5 g
Carbohydrate86 g
Sugar23.3 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein30.8 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten bakken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de paprika en spitskool in reepjes. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de wortel, spitskool en paprika toe en bak 6 - 8 minuten verder. 
Ham snijden
2
  • Snijd 3/4 van de ham in kleine stukjes en laat de overige ham heel. 
  • Roer de gesneden ham door de groenten. 
Ei bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en bak de overige ham 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. 
  • Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde koekenpan.
Serveren
4
  • Voeg de noedels en toe aan de pan met groenten. Voeg de ketjap toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de sesamolie toe en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noedels over de borden. Leg op elk bord 1 plak ham en 1 gebakken ei.