Gebakken udonnoedels met ham en ei
Gebakken udonnoedels met ham en ei

Gebakken udonnoedels met ham en ei

met gemengde groenten

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Allergens:
Wheat
Egg
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Fresh udon noodles

(Contains Wheat)

1 piece

Garlic

4 slice

Ham

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2840 kJ
Calories679 kcal
Fat23 g
Saturated Fat4.4 g
Carbohydrate86.1 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein29.5 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 4 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen 3 plakken ham per persoon in kleine stukjes en laat 1 plak ham per persoon heel. Voeg de hamstukjes toe aan de groenten en bak mee.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 hele plak ham per persoon 1 minuut. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
  • Bak 1 spiegelei per persoon in dezelfde koekenpan.
Roerbakken
3
  • Voeg de noedels toe aan de pan met ham en groenten. Voeg de ketjap toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg als laatste de sesamolie toe en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Voeg aan elk bord 1 plak ham en 1 gebakken ei toe.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.