Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
5 g
Fresh dill
(May be present Celery)
1 piece
Salmon fillet
(Contains Fish)
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
250 g
Potatoes
100 g
Pre-cut green beans
(May be present Celery)
75 g
Sliced carrots
(May be present Celery)
½ piece
Onion
1 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Flour
50 milliliters
Water for the sauce
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houd afgedekt warm.
Schenk een bodempje water in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de wortel en sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit 1/2 el olijfolie persoon in dezelfde pan en bak de ui met de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de groenten terug in de pan en bak nog 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper. Snijd ondertussen de dille fijn.
Weetje: Ui is een goede bron van vitamine C, wat helpt met de opname van ijzer.
Dep de zalmfilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de zalm nog 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Verhit de roomboter in de pan van de vis op middelhoog vuur en fruit de overige knoflook met de bloem 1 minuut. Blus de pan af met de kookroom en de aangegeven hoeveelheid water voor saus. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de dille toe. Kook het geheel nog 3 minuten.
Stamp met een aadappelstamper de aardappelen met de mosterd en wat van het achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Serveer de aardappelpuree, groenten en zalm op borden. Besprenkel de zalm met wat van de romige dillesaus en serveer de overige saus ernaast.
Tip: Deze ingrediënten zijn al vrij sterk van smaak. Proef dus eerst voordat je zout toevoegt.