Gebakken zalm in dilleroomsaus
Gebakken zalm in dilleroomsaus

Gebakken zalm in dilleroomsaus

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Tags:
Family
Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

100 g

Green beans

1 piece

Carrot

5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

250 g

Potatoes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Flour

50 milliliters

Water for the sauce

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3382 kJ
Calories808 kcal
Fat47.9 g
Saturated Fat16.5 g
Carbohydrate59.4 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber18.1 g
Protein30.4 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan with lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houd afgedekt warm. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in dunne halve plakken.

Groenten bakken
2

Schenk een bodempje water in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de wortel en sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af en bewaar apart. 

Snijden
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sperziebonen en wortel toe en roerbak 4 - 5 minuten mee. Breng op smaak met peper. Snijd ondertussen de dille fijn.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Zalm bakken
4

Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de zalm nog 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Saus maken
5

Verhit in dezelfde pan van de vis de roomboter en fruit de overige knoflook met de bloem 1 minuut. Blus de pan af met de kookroom en de aangegeven hoeveelheid water voor saus. Verkuimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de dille toe. Kook het geheel nog 3 minuten.

Serveren
6

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel de puree, de groenten en de zalm over de borden. Serveer een beetje dille-roomsaus over de zalm en de overige saus in een schaaltje ernaast.

Tip: Deze ingrediënten zijn al vrij sterk van smaak. Proef dus goed voor je extra zout toevoegt.