Gebakken zalm met een dille roomsaus
Gebakken zalm met een dille roomsaus

Gebakken zalm met een dille roomsaus

met sperziebonen, wortel en een aardappelpuree

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

2 piece

Garlic

105 g

Green beans

1 piece

Carrot

5 g

Fresh dill

1 piece

Fillet of salmon

70 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories894 kcal
Energy (kJ)3740 kJ
Fat52 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate68 g
Sugar6 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en hou warm met het deksel. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in de helft. Snijd de wortel in dunne halve plakken.

Groenten bakken
2

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sperziebonen en wortel toe en roerbak 2 - 3 minuten mee. Kruid met peper en zout. Voeg 3 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 8 - 10 minuten, of totdat de sperziebonen en wortel gaar zijn. Snijd ondertussen de dille fijn.

Zalm bakken
3

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg wat kookvocht en 1 tl mosterd per persoon toe om het geheel smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verhit in dezelfde pan van de groente per persoon 1/2 el roomboter en fruit de overige knoflook met de bloem 1 minuut. Blus de pan af met de kookroom en 50 ml water per persoon. Verkuimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de dille toe. Kook het geheel nog 3 minuten.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen, de groenten en de zalm over de borden. Serveer een beetje dille roomsaus over de zalm en serveer de overige saus in een potje ernaast.