Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
Garlic
100 g
Green beans
1 piece
Carrot
5 g
Fresh dill
1 piece
Fillet of salmon
70 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
½ tablespoon
Flour
1 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en houd warm met het deksel. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in de helft. Snijd de wortel in dunne halve plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sperziebonen en wortel toe en roerbak 2 - 3 minuten mee. Kruid met peper en zout. Voeg 3 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 8 - 10 minuten, of totdat de sperziebonen en wortel gaar zijn. Snijd ondertussen de dille fijn.
Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Stamp de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg wat kookvocht en 1 tl mosterd per persoon toe om het geheel smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Verhit in dezelfde pan van de groenten 1/2 el roomboter per persoon en fruit de overige knoflook met de bloem 1 minuut. Blus de pan af met de kookroom en 50 ml water per persoon. Verkuimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de dille toe. Kook het geheel nog 3 minuten.
Verdeel de aardappelen, de groenten en de zalm over de borden. Serveer een beetje dille roomsaus over de zalm en serveer de overige saus in een potje ernaast.