Gebakken zalm met za'atarkorst en tahindressing
Gebakken zalm met za'atarkorst en tahindressing

Gebakken zalm met za'atarkorst en tahindressing

met parelgerst, geroosterde groenten en citroen

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Tags:
Family
Quick Prep
Allergens:
Fish
Sesame
Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Salmon fillet

(Contains Fish)

20 g

Tahini

(Contains Sesame)

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

75 g

Pearl barley

(Contains Barley May be present Gluten)

200 g

Broccoli

½ piece

Carrot

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3206 kJ
Calories766 kcal
Fat39.4 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate60.7 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber21 g
Protein33 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe, verlaag het vuur en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Snijd de wortel in halve maantjes.
Groenten roosteren
2
  • Meng in een kom de groenten met de helft van de olijfolie en peper en zout naar smaak (zie Tip).
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 18 - 22 minuten in de oven, of tot beetgaar. Schep halverwege om. 

Tip: Houd je niet van geroosterde broccoli? Kook de broccoli dan de laatste 5 - 7 minuten mee met de parelgerst. Voeg extra water toe indien nodig.

Zalm bereiden
3
  • Dep de zalm droog met keukenpapier en leg de vis in een ovenschaal.
  • Besprenkel met de overige olijfolie en bestrooi met de helft van de za'atar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de zalm de laatste 10 - 12 minuten mee naast de groenten in de oven.
  • Snijd ondertussen de citroen in 6 partjes. 
  • Meng in een kleine kom de tahin, de honing en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de parelgerst over diepe borden.
  • Leg de geroosterde groenten en de zalm erop.
  • Besprenkel de zalm met de tahindressing en bestrooi met de overige za'atar.
  • Serveer met de eventueel overige citroenpartjes.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.