Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
½ piece
Bell pepper
½ piece
Courgette
2.5 g
Fresh dill
(May be present Celery)
1 piece
Tuna steak
(Contains Fish)
½ tablespoon
Sunflower oil
1.5 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.
Schep de aardappelen over op een bakplaat met bakpapier. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tonijn 1 – 3 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Tonijnsteak is smaakvoller en malser als deze nog een beetje rauw is vanbinnen. Als je je tonijnsteak liever minder rauw hebt, bak deze dan nog 1 - 2 minuten langer per kant.
Serveer de tonijn met de aardappelen, de groenten en de dille-mayonaise.