Gebakken tonijnsteak met dille-mayonaise
Gebakken tonijnsteak met dille-mayonaise

Gebakken tonijnsteak met dille-mayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Tags:
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

½ piece

Courgette

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

1 piece

Tuna steak

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2747 kJ
Calories656 kcal
Fat39.8 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate42.4 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein30.7 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

Aardappelen bakken
3

Schep de aardappelen over op een bakplaat met bakpapier. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tonijn 1 – 3 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Tonijnsteak is smaakvoller en malser als deze nog een beetje rauw is vanbinnen. Als je je tonijnsteak liever minder rauw hebt, bak deze dan nog 1 - 2 minuten langer per kant.

Serveren
6

Serveer de tonijn met de aardappelen, de groenten en de dille-mayonaise.