Gebakken zalmfilet met dillemayonaise
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Met aardappeltjes, rode paprika en courgette

Zalm en dille vormen een klassieke combinatie en dat is niet voor niets, want ze smaken heerlijk samen! In dit recept voeg je de frisse dille toe aan een mayonaise, die je dit keer van ons krijgt, maar je kunt het ook heel makkelijk een keer zelf maken. Je hebt maar drie basisingrediënten nodig: eieren, olie en iets zuurs, zoals citroensap of azijn.

Allergens:
Egg
Mustard
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Drieling aardappelen

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode paprika

½ unit

Courgette

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

20 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3456 kJ
Calories826 kcal
Fat53 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate53 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber7 g
Protein29 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Pan with Lid
Oven Dish
Wok
Paper Towel
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappeltjes voorkoken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen 6 – 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

Aardappeltjes in de oven
3

Meng de aardappelen in een ovenschaal met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de rode paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 – 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Serveren
6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.