Gebakken zalmfilet met dillemayonaise
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. We laten het bewust zitten, omdat het voor extra smaak zorgt en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Allergens:
Egg
Mustard
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

⅓ unit

Paprika

⅓ unit

Courgette

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3506 kJ
Calories838 kcal
Fat59 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate46 g
Sugar3 g
Dietary Fiber6 g
Protein25 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

In de oven
3

Schep de aardappelen over in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Serveren
6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.