Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. We laten het bewust zitten, omdat het voor extra smaak zorgt en gezonde omega 3-vetzuren bevat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
⅓ unit
Paprika
⅓ unit
Courgette
2.5 g
Verse dille
(May be present Celery)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
1 unit
Zalmfilet met huid
(Contains Fish)
1.5 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.
Schep de aardappelen over in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde.
Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.