Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree
Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

met heerlijke komijnekaas

Allergens:
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Knoflookteen

250 g

Spruiten

50 g

Komijnenkaas

(Contains Milk)

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3025 kJ
Calories723 kcal
Fat29 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate70 g
Sugar0 g
Dietary Fiber16 g
Protein38 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

1

Was de aardappelen (bildstar) grondig of schil deze en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder eventueel vuile bladeren van de spruiten, was de spruiten grondig en snijd doormidden.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en spruiten 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe en bestrooi met peper en zout. Dek de pan af en stoof 6 - 7 minuten op middelmatig vuur of tot de spruiten naar wens gaar zijn. Roer daarna de komijnekaas door de spruiten en laat eventueel het overtollige vocht al roerende verdampen.

4

Verhit ondertussen de overig olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet op middelhoog vuur 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

5

Stamp de aardappelen tot een grove aardappelpuree. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om de puree smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelpuree en de spruiten over de borden. Serveer met de zalmfilet.