The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Knoflookteen
250 g
Spruiten
50 g
Komijnenkaas
(Contains Milk)
1 unit
Zalmfilet met huid
(Contains Fish)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Was de aardappelen (bildstar) grondig of schil deze en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder eventueel vuile bladeren van de spruiten, was de spruiten grondig en snijd doormidden.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en spruiten 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe en bestrooi met peper en zout. Dek de pan af en stoof 6 - 7 minuten op middelmatig vuur of tot de spruiten naar wens gaar zijn. Roer daarna de komijnekaas door de spruiten en laat eventueel het overtollige vocht al roerende verdampen.
Verhit ondertussen de overig olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet op middelhoog vuur 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappelen tot een grove aardappelpuree. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om de puree smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree en de spruiten over de borden. Serveer met de zalmfilet.