Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping
Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping

Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping

Met venkel, krieltjes en citroenmayonaise

Trek alles uit de kast voor dit heerlijke gerecht – vrij letterlijk, want je hebt veel pannen nodig – en lees het recept op je gemak door voor je begint met koken. Zeekraal is van zichzelf vrij zout, dus houd dit in gedachten voor je het gerecht verder op smaak brengt met zout. De frisse citroenmayonaise brengt het gerecht mooi in balans.

Allergens:
Egg
Mustard
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

¼ unit

Citroen

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

40 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains Fish)

25 g

Zeekraal

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4138 kJ
Calories989 kcal
Fat67 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate57 g
Sugar7.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein35 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Cutting Board
Knife
Casserole
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 35 minuten in de oven, schep halverwege om.

Snijden, persen, hakken
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel. Pers de citroen uit en hak de dille grof.

Venkel bakken
3

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak deze in 10 – 12 minuten zacht. Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe wanneer je de venkel nog zachter wilt. Meng ondertussen in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

Zalmfilet bakken
4

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 – 3 minuten op de huid. Zet het vuur lager, draai de vis om en bak nog 1 – 2 minuten.

Zeekraal bakken
5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de zalmfilet op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de zalm en garneer het gerecht met dille. Serveer met de citroenmayonaise.