Kruidenboter kun je kant-en-klaar kopen, maar is verrassend makkelijk zelf te maken. Meer dan roomboter, verse kruiden en een beetje spierkracht heb je niet nodig. In dit gerecht brengen we de boter op smaak met salie, een kruid dat uitstekend bij de zeebaarsfilet past. Bekijk ook onze blog voor lekkere kruidenboterrecepten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
1.5 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
100 g
Prei
125 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Knoflookteen
3 leaves
Verse salie
1 unit
Zeebaarsfilet met huid
(Contains Fish)
¾ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Suiker
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast (zie tip). Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelen over de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie, bestrooi met de currykruiden, breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.
Was ondertussen de prei en snijd de witte en lichtgroene delen in dunne ringen. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de blaadjes salie zo fijn mogelijk.
Verdeel de cherrytomaten over een andere bakplaat met bakpapier en bestrooi naar smaak met peper, zout en een beetje suiker. Schuif de bakplaat met tomaten 10 minuten voor het einde van de baktijd van de aardappelen erbij in de oven.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout. Haal de prei uit de koekenpan en bewaar apart. Meng ondertussen in een kleine kom de roomboter, salie en knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.
Verhit ½ el van de salieboter per persoon in dezelfde koekenpan. Bak de zeebaarsfilet op het vel, 1 minuut op middelhoog vuur en daarna 1 minuut op de andere kant. Bestrooi met peper en zout. Voeg de overige salieboter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.
Serveer de zeebaarsfilet met de gekruide aardappelen, de prei en de cherrytomaten. Besprenkel met de botersaus uit de koekenpan.