Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst
Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Het citroensap geeft het gerecht een frisse smaak

Zelf tomatensalsa maken is simpel: je hoeft alleen sjalot, knoflook en tomaat fijn te snijden en het op smaak te brengen met olijfolie en citroensap. Laat de salsa minimaal 15 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken! Valt de salsa in de smaak? Serveer het dan eens als voorafje op geroosterde bruschetta.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Sjalot

¼ unit

Knoflookteen

1 unit

Pruimtomaat

¼ unit

Citroen

150 g

Sperziebonen

1 unit

Zeebaarsfilet met huid

(Contains Fish)

85 g

Pandanrijst

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories610 kcal
Energy (kJ)2552 kJ
Fat16 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate79 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein34 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Kook 100 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de sperziebonen.

Meng de groenten in een kom.
2

Snipper de sjalot extra fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ook de pruimtomaat fijn. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Meng de sjalot, knoflook, pruimtomaat, extra vierge olijfolie, ½ el citroensap per persoon en ½ tl citroenrasp per persoon in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Roer het door.
3

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af, voeg de helft van de roomboter toe, roer door en laat afgedekt nagaren.

Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm.
4

Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm. Kook de sperziebonen in de andere pan met deksel, afgedekt, 7 – 9 minuten. Giet af en houd afgedekt warm.

5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de zeebaarsfilet aan beide kanten 2 minuten.

Leg op elke zeebaarsfilet een lepel tomatensalsa.
6

Verdeel de zeebaarsfilet, sperziebonen en rijst over de borden. Garneer elke zeebaarsfilet met een lepel tomatensalsa.