Gebraden kippendij met noedels
Gebraden kippendij met noedels

Gebraden kippendij met noedels

met Oosterse groenten en zoetzure komkommer

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Allergens:
Wheat
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken thigh fillet

1 piece

Garlic

2.5 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

100 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

100 g

Chopped sweetheart cabbage

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

½ sachet(s)

BBQ spice rub

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

1.25 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories966 kcal
Energy (kJ)4040 kJ
Fat43.3 g
Saturated Fat10.2 g
Carbohydrate102.3 g
Sugar17.3 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein37.3 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Baking Dish or Sautépan with Lid
Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Meng in een kom de kippendijfilet met de BBQ kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en bewaar apart tot gebruik. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de komkommer in plakken.

Kip braden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een braad- of hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de gekruide kip toe en bak rondom bruin in 3 minuten. Verlaag het vuur en braad de kip, afgedekt, 10 minuten. Voeg daarna de ui toe en bak nogmaals 10 minuten.

Komkommer inleggen
3

Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout. Roer de komkommer erdoorheen en zet apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Groenten bakken
4

Breek de noedels en kook ze 3 - 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelmatig vuur en fruit de nasi kruiden, knoflook en gember 1 - 2 minuten. Voeg de gesneden spitskool toe en bak 8 - 10 minuten.

Mengen
5

Voeg de sojasaus en noedels toe aan de wok of hapjespan met groenten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel 3 minuten. Voeg de ketjap toe aan de gebraden kippendij en verhit nog 2 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de gebraden kippendij over de borden. Schep de noedels met groenten naast de kip en schenk hier de jus overheen. Garneer met de pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium. Vitamine E is nodig voor een sterke weerstand. Magnesium voor de vorming van botten en spieren en voor een goede werking ervan. Eén handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.