Geglaceerde koolrabi met miso-aardappelpuree
Geglaceerde koolrabi met miso-aardappelpuree

Geglaceerde koolrabi met miso-aardappelpuree

met koolsla, pinda's en koriander

Sojabonen, oorspronkelijk uit Azië, zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten maar ook aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Een voedzame en smakelijke basis voor vele gerechten!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Soy
Milk
Wheat
Sesame
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Kohlrabi

250 g

Potatoes

100 g

Rainbow slaw mix

25 g

Edamame

(Contains Soy)

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

10 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2307 kJ
Calories551 kcal
Fat21.3 g
Saturated Fat8.4 g
Carbohydrate67.8 g
Sugar16.2 g
Dietary Fiber15.8 g
Protein18.2 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Fryingpan with lid
Salad Bowl
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar.
  • Bewaar 25 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Schil de koolrabi en snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm. 
Koolrabi bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de koolrabi 4 - 6 minuten.
  • Blus af met een scheutje water, dek af en laat 8 - 10 minuten stoven op middelhoog vuur. Voeg eventueel extra water toe als de koolrabi droogkookt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.
  • Voeg de zoete Aziatische saus toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
Koolsalade maken
3
  • Hak ondertussen de koriander grof.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker.
  • Voeg de sojabonen, rodekool, wittekool en wortel en de sesamolie toe en roer goed om.
  • Voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet opzij.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen, de roomkaas en 2 tl miso per persoon met een aardappelstamper tot een puree. Voeg het bewaarde kookvocht toe en meng goed. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de helft van een bord. Serveer de koolrabi op de puree en de koolsla ernaast. 
  • Garneer met de pinda's en overige koriander.