Gegratineerd broodje boerengehakt
Gegratineerd broodje boerengehakt

Gegratineerd broodje boerengehakt

met volkoren ciabatta, gemengde groenten en tomatensalade

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Milk
Barley
Oats
Rye
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

200 g

Italian vegetable mix

(May be present Celery)

30 g

Passata

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

Not included in your delivery

0.13 piece

Low sodium beef stock cube

½ teaspoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2663 kJ
Calories637 kcal
Fat33.9 g
Saturated Fat10.6 g
Carbohydrate43.8 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein32.9 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Voeg de tomaat toe aan de saladekom en meng met de dressing.

 

Bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los.
  • Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.
  • Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de gehalveerde broodjes 3 - 4 minuten in de oven.
Broodje beleggen
3
  • Voeg de passata en Italiaanse kruiden toe aan de groenten en verkruimel het runderbouillonblokje erboven. 
  • Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel het gehakt-groentemengsel over de gehalveerde broodjes en bestrooi met de geraspte kaas. 
  • Bak de broodjes nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.
  • Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de frisse tomaat erbij.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!