Je brengt de gehaktschotel op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Potatoes
100 g
Farmer's mincemeat
(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)
50 g
Corn
100 g
Passata
25 g
Grated aged Gouda
0.17 sachet(s)
Belgian spice mix
½ piece
Leek
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
1 piece
Carrot
5 milliliters
[Plant-based] milk
¼ piece
Low sodium beef stock cube
1 teaspoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt met 1/2 tl gehaktkruiden per persoon in 3 - 4 minuten los, haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de wortel in dunne plakjes. Halveer de prei en snijd in halve ringen. Voeg de wortel en prei toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten. Voeg vervolgens de mais, de passata, het bouillonblokje en de zwarte balsamicoazijn toe (zie Tip). Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.
Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe. Voeg vervolgens de Siciliaanse kruidenmix toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg het gehakt weer toe aan de hapjespan met groenten en meng goed door.
Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erbovenop en verdeel de geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.
Verdeel de ovenschotel over de borden.