Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais
Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

met prei, Siciliaanse kruiden en geraspte oude kaas

Je brengt de gehaktschotel op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

50 g

Corn

100 g

Passata

25 g

Grated aged Gouda

0.17 sachet(s)

Belgian spice mix

½ piece

Leek

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

1 piece

Carrot

Not included in your delivery

5 milliliters

[Plant-based] milk

¼ piece

Low sodium beef stock cube

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories867 kcal
Energy (kJ)3627 kJ
Fat41.2 g
Saturated Fat20.5 g
Carbohydrate82.6 g
Sugar20.4 g
Dietary Fiber13.4 g
Protein35.8 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Potato Masher
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt met 1/2 tl gehaktkruiden per persoon in 3 - 4 minuten los, haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de wortel in dunne plakjes. Halveer de prei en snijd in halve ringen. Voeg de wortel en prei toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten. Voeg vervolgens de mais, de passata, het bouillonblokje en de zwarte balsamicoazijn toe (zie Tip). Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Puree maken
3

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe. Voeg vervolgens de Siciliaanse kruidenmix toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Gehakt toevoegen
4

Voeg het gehakt weer toe aan de hapjespan met groenten en meng goed door.

Ovenschotel maken
5

Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erbovenop en verdeel de geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.