Gegratineerde gehaktschotel met aardappelen en mais
Gegratineerde gehaktschotel met aardappelen en mais

Gegratineerde gehaktschotel met aardappelen en mais

met paprika, Siciliaanse kruiden en geraspte oude kaas

Je brengt de gehaktschotel op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

50 g

Corn

100 g

Passata

25 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Belgian spice mix

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

¼ piece

Low sodium beef stock cube

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3330 kJ
Calories796 kcal
Fat41.9 g
Saturated Fat21.1 g
Carbohydrate65.1 g
Sugar15.2 g
Dietary Fiber18 g
Protein36.6 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Potato Masher
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Gehakt bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt met 1/2 tl gehaktkruiden per persoon in 3 - 4 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de courgette en paprika toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten. 

Laten pruttelen
3

Voeg vervolgens de mais, de passata, het bouillonblokje en de zwarte balsamicoazijn toe (zie Tip). Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Puree maken
4

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Voeg vervolgens de Siciliaanse kruidenmix toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
5

Voeg het gehakt weer toe aan de hapjespan met groenten en meng goed door. Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erbovenop en verdeel de geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.