Receptontwikkelaar Chiara: "Ik hou van hollandaisesaus! In dit recept gebruik je deze boterige Franse saus bij het maken van een gratin. Om het romige van de gratin iets uit te balanceren serveer je er een frisse salade met appel bij."
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
½ piece
Onion
¼ piece
Lemon
½ piece
Apple
2 piece
[Persian] cucumber
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
25 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
10 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
1 piece
Cod fillet
(Contains Fish)
250 g
Roseval potatoes
½ piece
Little gem
5 g
Tarragon and chives
½ sachet(s)
Italian seasoning
50 g
Hollandaise sauce
(Contains Milk, Egg)
2 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
¼ tablespoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in schijfjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten in een pan met deksel. Giet de aardappelen af en verdeel de aardappelen over een ovenschaal samen met de Italiaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
Snijd de ui fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
Verhit 1/2 el roomboter in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut. Voeg de hollandaisesaus, citroenrasp, kookroom en de helft van de mosterd toe. Kook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bieslook en dragon fijn. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout. Leg de visblokjes in de ovenschaal bovenop de aardappelen. Verdeel de roomsaus over de vis en top af met de geraspte kaas, panko en de helft van de verse kruiden. Bak in de oven voor 10 - 12 minuten.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de sla grof en snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom het citroensap met per persoon: 1/4 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en de overige mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, appel en komkommer toe aan de saladekom en roer goed door.
Serveer de gratin samen met de salade. Garneer met de walnoten, de overige verse kruiden en 1 citroenpartje per persoon.
Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.