Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Wholewheat couscous
½ piece
Fennel
½ sprig
Fresh rosemary
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
1 piece
Bell pepper
0.99 teaspoon
Ground paprika
½ can
Tinned cherry tomatoes
90 g
Shrimp
15 g
Grated aged Gouda
125 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
White wine vinegar
1.25 tablespoon
Olive oil
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een grote ovenschaal en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork.
Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met gewone couscous niet alleen meer vezels, maar ook 5 keer meer magnesium en vitamine B, 4 keer meer ijzer en 3 keer meer vitamine E. Je bent dus niet alleen gezonder bezig, maar voelt je ook nog eens langer verzadigd.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Ris de naaldjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de gele paprika in smalle repen.
Tip: Zit er wat loof aan je venkel? Houd dit dan apart, om voor je gaat serveren de ovenschotel mee te garneren.
Verhit het paprikapoeder in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur 1 minuut of tot het geurt. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe. Bak de knoflook, ui en fijngehakte rozemarijn 2 - 3 minuten. Voeg de venkel en gele paprika toe en roerbak nog 3 - 4 minuten.
Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de cherrytomaten. Laat op middelhoog vuur pruttelen. Dep ondertussen degarnalendroog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak degarnalen3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Meng de garnalen door de groentesaus.
Tip: Garnalen bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan eiwitten en calcium.
Meng 1/4 el olijfolie per persoon door de couscous. Schep de groentesaus met garnalen erbovenop en verdeel de oude kaas eroverheen. Laat 5 - 10 minuten gratineren in de oven.
Serveer de gegratineerde groenteschotel, en garneer eventueel met venkelloof.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht dus meer dan 400 gram groente!