Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous
Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

met venkel, gele paprika en cherrytomaten

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Wholewheat couscous

½ piece

Fennel

½ sprig

Fresh rosemary

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1 piece

Bell pepper

0.99 teaspoon

Ground paprika

½ can

Tinned cherry tomatoes

90 g

Shrimp

15 g

Grated aged Gouda

Not included in your delivery

125 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

1.25 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories594 kcal
Energy (kJ)2485 kJ
Fat22 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate62 g
Sugar17 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Sautépan or large frying pan
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Couscous bereiden
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een grote ovenschaal en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork.

Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met gewone couscous niet alleen meer vezels, maar ook 5 keer meer magnesium en vitamine B, 4 keer meer ijzer en 3 keer meer vitamine E. Je bent dus niet alleen gezonder bezig, maar voelt je ook nog eens langer verzadigd.

Voorbereiden
2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Ris de naaldjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de gele paprika in smalle repen.

Tip: Zit er wat loof aan je venkel? Houd dit dan apart, om voor je gaat serveren de ovenschotel mee te garneren.

Bakken
3

Verhit het paprikapoeder in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur 1 minuut of tot het geurt. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe. Bak de knoflook, ui en fijngehakte rozemarijn 2 - 3 minuten. Voeg de venkel en gele paprika toe en roerbak nog 3 - 4 minuten.

Garnalen bakken
4

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de cherrytomaten. Laat op middelhoog vuur pruttelen. Dep ondertussen degarnalendroog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak degarnalen3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Meng de garnalen door de groentesaus.

Tip: Garnalen bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan eiwitten en calcium.

Gratineren
5

Meng 1/4 el olijfolie per persoon door de couscous. Schep de groentesaus met garnalen erbovenop en verdeel de oude kaas eroverheen. Laat 5 - 10 minuten gratineren in de oven.

Serveren
6

Serveer de gegratineerde groenteschotel, en garneer eventueel met venkelloof.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht dus meer dan 400 gram groente!