De portobello is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon en door de forse afmeting is hij perfect om te vullen. Dat doe je vandaag met de klassieke combinatie van geitenkaas, walnoten en honing. Even in de oven en je hebt een prachtig plaatje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
2.5 g
Verse rozemarijn
½ unit
Rode ui
½ unit
Courgette
1 unit
Portobello
40 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
15 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Honing
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of keukenpapier.
Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 20 – 25 minuten afgedekt op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.
Leg ondertussen de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Besprenkel alle groenten met de overige olijfolie en de overige rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.
Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 15 minuten over de bakplaat met groenten.
Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.