Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden
Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

met aardappelschijfjes en oude kaas

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!

Tags:
High Protein
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Leek

100 g

Beef mince with Italian seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

50 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Italian seasoning

¼ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

Not included in your delivery

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¾ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3068 kJ
Calories733 kcal
Fat39.2 g
Saturated Fat22.3 g
Carbohydrate53.1 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber14 g
Protein38.9 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappelen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Kook de aardappelschijfjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe, verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los (zie Tip).
  • Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.

Tip: De groenten en het gehakt hoeven niet volledig gaar te zijn. Ze garen namelijk nog verder in de oven.

Vulling afmaken
3
  • Voeg de tomatenblokjes en de helft van de Italiaanse kruiden toe, breng het geheel aan de kook en kook 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg 3/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groente. Dit recept bevat 250 gram groente, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.

Ovenschotel maken en serveren
4
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op.
  • Bestrooi met de geraspte oude kaas en de overige Italiaanse kruiden en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten.
  • Verdeel het gerecht over de borden.