Gehaktballen met gebakken aardappelen, groenten en appelmoes
Gehaktballen met gebakken aardappelen, groenten en appelmoes

Gehaktballen met gebakken aardappelen, groenten en appelmoes

Een groentemix van broccoli, champignons, peen en rode ui met daarbij gehaktballetjes. Wie houdt daar nu niet van? Omdat je deze in dezelfde pan bakt, wordt het geheel nog smaakvoller want de balletjes werden voor jou al gekruid met paprikapoeder, komijn en peper.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Appel

⅓ teaspoon

Gemalen kaneel

3 unit

Gekruide rundergehaktballetjes

200 g

Grove groentenmix

1 unit

Knoflookteen

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories742 kcal
Energy (kJ)3105 kJ
Fat25 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate84 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein38 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Snijd de aardappelen in kwarten.
1

Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met zout.

Prak de appel grof.
2

Schil de appel (jonagold), verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Meng de appel met de kaneel, honing en 3 el water per persoon in de steelpan. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Roer door, prak grof met een vork en bewaar tot gebruik met de deksel op de pan.

Voeg de groenten toe aan de koekenpan.
3

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de gehaktballen in 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur middelmatig en voeg de groenten toe. Dek de pan af en bak gedurende 7 – 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Bak de knoflook de laatste 10 minuten mee met de aardappelen.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de aardappelen, gehaktballen en groenten over de borden en serveer met de appelmoes.