Gehaktballetjes worden vaak gegeten in combinatie met pasta, maar dat neemt niet weg dat het ook heerlijk smaakt met rijst! Samen met de koriander zorgt dit ervoor dat dit gerecht geen standaard 'gehaktballen met rode saus’ is. De gehaktballetjes zijn gemaakt van het Hollandse MRIJ-rund. Meer hierover lees je op het blog.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
105 g
Gekruide rundergehaktballetjes
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
½ unit
Groene paprika
25 g
Gedroogde abrikozen
½ unit
Passata
2 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 2 – 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur lager en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet in de pan.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes en snijd de gedroogde abrikozen klein.
Bak de paprika in de wok of hapjespan met bakvet 2 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpassata en gedroogde abrikozen toe en kook de saus 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd of hak ondertussen de koriander fijn
Voeg de gehaktballetjes toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de rijst en de gehaktballetjes met pittige tomatensaus over de borden. Garneer met de koriander.