Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst
Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

De gehaktballetjes zijn voorgekruid met o.a. paprikapoeder, oregano, tijm en komijn

Gehaktballetjes worden vaak gegeten in combinatie met pasta, maar dat neemt niet weg dat het ook heerlijk smaakt met rijst! Samen met de koriander zorgt dit ervoor dat dit gerecht geen standaard 'gehaktballen met rode saus’ is. De gehaktballetjes zijn gemaakt van het Hollandse MRIJ-rund. Meer hierover lees je op het blog.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

105 g

Gekruide rundergehaktballetjes

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Groene paprika

25 g

Gedroogde abrikozen

½ unit

Passata

2 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories777 kcal
Energy (kJ)3251 kJ
Fat24 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate94 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein40 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 2 – 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur lager en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet in de pan.

Snijd de paprika in blokjes.
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes en snijd de gedroogde abrikozen klein.

Bak de paprika.
4

Bak de paprika in de wok of hapjespan met bakvet 2 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpassata en gedroogde abrikozen toe en kook de saus 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd of hak ondertussen de koriander fijn

Voeg de gehaktballetjes toe.
6

Voeg de gehaktballetjes toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

Garneer met koriander.
7

Verdeel de rijst en de gehaktballetjes met pittige tomatensaus over de borden. Garneer met de koriander.