Gehaktballetjes in sticky saus met noedels
Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

met sperziebonen en taugé

Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.

Allergens:
Tarwe
Soja
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Mie noodles

(Contains Tarwe)

4 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja)

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soja, Tarwe)

½ bunch

Scallions

25 g

Beansprouts

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesamzaad)

150 g

Green beans

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soja, Tarwe)

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories642 kcal
Energy (kJ)2684 kJ
Fat24.8 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate69.4 g
Sugar27.1 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein30.5 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en noedels.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Noedels en sperziebonen koken
2
  • Kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten gaar in de pan met deksel.
  • Voeg in de laatste 3 - 4 minuten de noedels toe en kook mee. Giet daarna af en spoel kort met water.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment de gomasio toe.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden. Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen.
  • Garneer met de taugé en het groene gedeelte van de bosui.