Gehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus
Gehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus

Gehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus

met sperziebonen en aardappelpuree

Een nieuwe twist op de populaire aardbei-balsamico saus. Je bereidt de saus in combinatie met gehaktballetjes in plaats van varkenshaas.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

¼ sprig

Fresh rosemary

200 g

Green beans

½ piece

Red onion

25 milliliters

Strawberry sauce

4 piece

Beef & pork meatballs

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

0.16 sachet(s)

Belgian spice mix

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories782 kcal
Energy (kJ)3272 kJ
Fat39.4 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate70.6 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein10.2 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Fryingpan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Sperziebonen bereiden
2

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met water. Voeg de sperziebonen met een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Gehaktballen bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

Saus maken
4

Snijd de ui in fijne halve ringen. Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Haal de gehaktballen uit de pan. Verhit de koekenpan met het bakvocht op middelmatig vuur en fruit de rozemarijn en de helft van de ui 2 - 3 minuten. Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor serveren de overige roomboter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de sperziebonen op middelhoog vuur en fruit de overige ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 tl mosterd per persoon en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1/2 tl gehaktkruiden per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree op een bord en serveer de gehaktballetjes erbovenop. Schenk de aardbei-balsamicosaus over de balletjes en serveer de sperziebonen ernaast.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.