Gehaktballetjes met Thaise kruiden in pindasaus
Gehaktballetjes met Thaise kruiden in pindasaus

Gehaktballetjes met Thaise kruiden in pindasaus

met sperziebonen, wortel en jasmijnrijst

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Allergens:
Peanuts
Wheat
Soy
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Gesnipperde rode ui

75 g

Jasmijnrijst

150 g

Gesneden sperziebonen en wortelblokjes

3 unit

Rundergehaktballetjes met Thaise kruiden

60 g

Satésaus

(Contains Peanuts, Wheat, Soy)

10 milliliters

Ketjap

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Knoflookteen

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3480 kJ
Calories832 kcal
Fat33 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate88 g
Sugar17 g
Dietary Fiber8 g
Protein43 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af. Verhit per persoon 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Voeg de ui, sperziebonen, wortel en per persoon 1 el water toe en stoof, afgedekt, 6 - 8 minuten. Voeg de knoflook en de ketjap toe en verhit het geheel nog 2 minuten zonder deksel.

Gehaktballetjes bakken
2

Halveer ondertussen de rundergehaktballen. Verhit per persoon 1/4 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

Pindasaus toevoegen
3

Voeg de pindasaus toe aan de koekenpan met de gehaktballen. Roer alles goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken.

4

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten ernaast. Schep de gehaktballetjes met saus erbovenop.