De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Gesnipperde rode ui
75 g
Jasmijnrijst
150 g
Gesneden sperziebonen en wortelblokjes
3 unit
Rundergehaktballetjes met Thaise kruiden
60 g
Satésaus
(Contains Peanuts, Wheat, Soy)
10 milliliters
Ketjap
(Contains Gluten, Soy)
1 unit
Knoflookteen
½ tablespoon
Zonnebloemolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af. Verhit per persoon 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Voeg de ui, sperziebonen, wortel en per persoon 1 el water toe en stoof, afgedekt, 6 - 8 minuten. Voeg de knoflook en de ketjap toe en verhit het geheel nog 2 minuten zonder deksel.
Halveer ondertussen de rundergehaktballen. Verhit per persoon 1/4 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
Voeg de pindasaus toe aan de koekenpan met de gehaktballen. Roer alles goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten ernaast. Schep de gehaktballetjes met saus erbovenop.