Gehaktbrood met mozzarella en tomatensaus
Gehaktbrood met mozzarella en tomatensaus

Gehaktbrood met mozzarella en tomatensaus

met zelfgemaakte frietjes en sperziebonen

Je geeft het gehaktbrood extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Garlic

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

½ piece

Onion

150 g

Green beans

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Tomato paste

100 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

¾ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Low sodium beef stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3584 kJ
Calories857 kcal
Fat42.7 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate72 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber14.7 g
Protein42.7 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Large Bowl
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

Frietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik (zie Tip). Meng in een kom de frieten met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/4 zakje Siciliaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan de helft van de hoeveelheid frietjes en gebruik de overige aardappelen voor een ander gerecht.

Gehakt kneden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom het gehakt met de panko, de knoflook, de overige Siciliaanse kruiden en 2 el water per persoon. Breng ruim op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en bak 25 minuten mee in de oven met de frietjes. Haal het gehaktbrood uit de oven en zet opzij tot stap 5.

Tomatensaus maken
3

Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn en de suiker. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen koken
4

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Voeg een bodempje water toe aan een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet vervolgens af.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Gehaktbrood afmaken
5

Scheur de mozzarella klein. Verdeel de tomatensaus en de mozzarella over het gehaktbrood. Zet de ovenschaal met het gehaktbrood terug in de oven en bak 2 - 3 minuten, of tot de mozzarella gesmolten is (zie Tip).

Tip: Is het gehaktbrood nog niet gaar? Gaar het gehaktbrood dan nog 5 - 10 minuten langer in de oven.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood met mozzarella in plakken en verdeel over de borden. Serveer de frietjes en de sperziebonen ernaast. Besprenkel het gerecht met de tomatensaus uit de ovenschaal.